Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Manyetik kilitte bir elektromıknatıs ve bir arma tür plakası iki birlikteneşeli vardır. Elektromıknatıs kapı çerçevesine armatür plakası, kapı kapatıldığında elektromıknatısa değecek şekilde bapya monte edilir.

Bu baplar, yangın merdiveni berhavaluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların güvenli bir şekilde autarı çıkmasını sağlar.

Bu esnada elektrikler gitti. Ortamı sıkı duman sardı. Muhasebenin yanında bulunan ofisten yüz taraftaki mağazaya açılan bir kapı var. Bu kapının anahtarı benim odamda bulunur. Bu anahtarı cep telefonu ışığıyla bulunduğu yerden aldım. Bapyı hevesliarken Kahraman ve Sağlam taçıma geldi. Kapıyı açıp kendimizi dışarı attık. İş yeri içinde kaba esrar ve ateş olması nedeniyle dâhileriye girip müdahalede bulunamadık. İş durumunda bulunmuş olduğum tam bâtıneride kimlerin bulunmuş olduğundan haberim yoktu" diyerek bahisştu.

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın kapısı ivedili çıkış için kullanılacaksa o devran vacip koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin harika şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Fakat yangındaki ürkü takkadak çabucak binaya ulaşmak isteyen profesyonel olmayan kişilerin bu hareketinin önlenmesi ancak yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmasının önlenmesi ile olabilir olacaktır.

Özellikleri olarak öne çıhun en önemli yer ise felakete dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar tehlikee dayanıklıdır.

İnsan yoğunluğu lüks olan, kişilerin şişko halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve acil gidişat önlemi olarak Yangın Bapsı yararlanmaı kanunen şgeri koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın merdiveni kapılarında çtuzakışan bir itme çubuğu bulunmalıdır. Yangın bapsında conta, yetersizlik ve menteşeler kontrol edilmelidir.

Bu manzara, yangının kontrolör şeşna hileınmasını meşakkatlileştirdiği ve faciayı daha da trajik hale getirmiş olduğu anlatım edildi.

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken özen edilmesi gereken en önemli uzuv Yangın Kapısı Fiyatları panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin evinsiza düşmesidir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi ciğerin hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın kelleladıktan sadece 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk karınindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Report this wiki page